Welkom » Noord-Hollandse kaas

Noord-Hollandse kazen

Noord-Hollandse kazen worden van gepasteuriseerde melk gemaakt in de kaasmakerij.

Kaas wordt altijd vers afgesneden! Dit is handwerk en daarom kunnen de gewichten van de kazen enigszins afwijken van de hier genoemde gewichten. 

Mild/Graskaas

€ 7,25

Mild/Graskaas

€ 7,25

Jonge kaas van de duurzaamste kaasmakerij Cono, ongeveer 1 maand oud.

Zacht Gerijpt

€ 7,75

Zacht Gerijpt

€ 7,75

Jong belegen kaas van de duurzaamste kaasmakerij Cono, ongeveer 3 maanden oud.

Rijp Belegen

€ 8,50

Rijp Belegen

€ 8,50

Belegen kaas van de duurzaamste kaasmakerij Cono, ongeveer 5 á 6 maanden oud.

Extra belegen kaas van de duurzaamste kaasmakerij Cono, ongeveer 8 maanden oud.

Oude Haegsche

€ 9,00

Oude Haegsche

€ 9,00

Oude kaas van ongeveer 14 maanden oud. Een kaas die een tikkie eigenwijs, een tikkie bijzonder, een tikkie pikant en misschien zelfs een tikkie ondeugend is. Voor mensen met een rijke smaak.

Oud Klassiek

€ 10,00

Oud Klassiek

€ 10,00

Oude kaas van de duurzaamste kaasmakerij Cono, ongeveer 16 maanden oud.

Brockelaer

€ 5,75

Brockelaer

€ 5,75

Een kaas die ruim 3 jaar oud is en op natuurlijke wijze gerijpt is. Dit is een echte 'brokkelkaas' en is niet meer snijbaar.

Maasdammer kaas is een heerlijke Hollandse gatenkaas. De grote gaten in de kaas zijn ontstaan door een speciale bereiding en een afwijkend rijpingsproces. Door de vorming van deze luchtbellen komen er smaakstoffen in de kaas vrij die normaliter niet ontstaan tijdens het rijpingsproces. De smaak is zoet en nootachtig.

Belegen 35+

€ 9,25

Belegen 35+

€ 9,25

Speciaal voor de mensen die willen genieten zonder te veel vet binnen te krijgen. Heerlijk zacht en romig.

Uitverkocht

Edammer Jong Belegen

€ 28,70
Uitverkocht

Een heel Edammer kaasje van kaasmakerij Cono, ongeveer 1,6 kilo.

Vegetarische en/of Biologische kaas

De Twentse Bunkerkaas is tot in perfectie gerijpt in voormalige munitiebunkers in het Twentse Daarle. Aangenaam pikant zonder aan romigheid in te boeten en met een iets zoete nasmaak, gemaakt van koemelk. Ongeveer 8 maanden oud.

BioReijck kaas is gemaakt van weidemelk, afkomstig van koeien die minstens 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen. Zo krijg je 100% biologische kaas, gemaakt van natuurlijke ingrediënten en een flinke dosis respect voor de natuur. Meer heb je niet nodig om de lekkerste biologische kaas te maken. Ongeveer 6 maanden oud.